31 Ağustos 2014 Pazar

Kurtuluş Parkı - Ankara

Kurtuluş Parkı, Ankara'nın en tanınan parklarından biridir. Fidanlık Mahallesi'nde yer alır. Adı eskiden bağlı bulunduğu Kurtuluş Mahallesi'nden gelmektedir. Ankara'nın en çok bilinen parklarından biridir. Kolej ile Cebeci arasında kalan bölgedeki yeşillik alandır. Burada bol bol çiftler, satıcılar, sivil polisler ve yeşillik mevcut. Dört mevsimde ayrı bir güzelliği vardır buranın. Ankara'da olup da bu parkın içinden geçmemek için çok uğraşmak gerekir. İçerisinde düğün salonu, koşu parkuru, masa tenisi oynamak için yerler, buz pateni pisti bulunmaktadır. Parkta çay bahçeleri ya da ağacın altında oturarak güzel zaman geçirebilirsiniz. Çok nezih bir yer olmasa da  mutlu olmak burada sizin elinizde. Her mevsim gelip fotoğraf çekilip hoş sohbetler edebileceğiniz yerlerden.


Parkta yıllanmış ağaçlar size bir yıl içerisinde bütün renklerini gösteriyor. hangi renk sizi yansıtıyorsa o mevsimde gelin, ister yalnız ister arkadaşlarla. O kadar çok ağaç var ki istediğini kendi ağacın yap ve yaslan. Düşünecek, kitap okuyacak zamanım var diyorsan otur saatlerce. Çocuğunu getir parklarında eğlendir. Halı saha maçları için toplan maç yap. Çok amaçlı bir park. Canın mı sıkıldı istersen Kurtuluş tarafına git istersen ters istikamet Kızılay. Her yer elinin altında. 
  


Parkın eski hali pek tekin değilken şimdiki hali daha bir gezilesi daha bir sevilesi olmuş. Ağaçlarından düşen palamutlarını al sakla belki hatırası olur ya da bir yaprağını. Bir kardan adam yap ve hatıra bırak. Bu parkı sen şekillendir.



Bir pinpon masası, iki kişiyiz, sen ve ben
Yeniyorsun hiçbir şey söylemeden, birden
Kurtuluş'ta bir fıskıyeli Temmuz gününden 





Kurtuluş Parkından Görüntüler...


Kurtuluş parkının yanındaki TED Koleji- Yeni ismiyle TED Üniversitesi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder