Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Yeşil Vadi - Beytepe Kampüsü - Ankara'nın Gizli Cenneti

Ankara'nın gezilecek gizli cenneti neresi diye belki google'da arama yapmış olabilirsiniz veya düşünmüş olabilirsiniz. Bizi takip ediyorsanız zaten Ankara rehberinden oldukça faydalanmış olacaksınız. Beytepe Kampüsü Hacettepe Üniversitesi'nin iki kampüsünden biridir. Üniversitenin diğer kampüsü Sıhhıye sınırları içerisinde kaldığı için pek kampüs havası yoktur. Beytepe Kampüsü de şehirden çok uzakta olunca doğayı keşfedebileceğiniz Ankaradaki nadir yerlerden. Göleti, ormanlık arazisi, sakinliği, kuş sesleri. Kafa dinlemek için ideal bir yer. 

Kampüse girmeniz için öğrenci kartınızın bulunması gerekiyor tabi dayınız yoksa. Giriş kapısından itibarek yerleşkeye ulaşmak en az 3 km. Sonrası huzur. Buranın adı Yeşil Vadi olarak geçiyor. Bundan birkaç yıl öncesinde çalı çırpı olan bu arazi şimdi öğrenciler için mesire yeri haline gelmiş. Hatta düğün fotoğrafları çekimleri de sıkça yapılıyor. Sonuçta burada çektiğiniz fotoğrafları gösterip Ankara sınırları içerisinde olduğuna inandırmak güç olabilir.


Nilüfer çiçeğini havalar ısınmaya başladıktan sonra göletin içerisinde görmeniz mümkün. Eğer fotoğrafçılıkla uğraşıyorsanız Beytepe görülmesi gereken başlıca yerler listenize almanız gerekiyor. 

İster sporunu yap, ister sevgilinle gez, istersen mangal yak, kitap oku, kafanı dinle, uzaklaş, şehrin gürültüsünden sıkıldıysan ne ararsan burada var. Tabi bunları yazarken Beytepe'de yavaş yavaş şehirleşmeye betonarme binaların sayısı artmaya devam ediyor. Ormanlar azalıyor ama önümüzdeki birkaç yıl daha buralar sakin olur. Planlarınızı hızlı yapsanız iyi olacak.



Unutmadan belirteyim Yeşil Vadi'de iki gölet mevcut bunlardan diğeri de kuğuların ve ördeklerin olduğu gölet. Buraya gelip hayvancağızları ağlatmadan beslemeyi de ihmal etmeyin. Kuğulu Parktaki kuğulardan bir eksikleri yok kafaları daha rahat ortam geniş ferah sonuçta. 








Yazılarımızı takip etmeye devam edin. 
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı