Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kayaş - Mamak'ın Semt'i - Ankara'nın Bilinmeyen Yerleri

Kayaş diyince Ankaralıların aklında bir şey canlanması pek mümkün değildir. Neden? Çünkü Kırıkkale çıkışında yani Ankara'nın en doğusunda yer alan semtlerindendir. Ankara'da gecekondu evlerin çok yoğun olduğu bir yer olarak hala gelişmişlik söz konusu değildir. Kayaş'ı Kayaş yapan başlıca unsur ise tren istasyonu. Yıllardır hizmette olan bu istasyon Banliyö'nün son durağıdır. İlk durağı da Sincan'dır. Minik bir çarşısı, PTT, Ziraat, pide dükkanları ve fırını dışında bir şey yok. Tabiri caizse 30 yıldır bir çivi bile çakılmamış. 



Kayaş'ta Ankara'ya göç edenlerin taşındıkları sinir yerleşkelerden olunca özellikle çevre illerden burada yaşayan çoktur. Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Çankırılı o kadar çoktur ki mahalle mahalle bile yerleştikleri yerler vardır. 6-7 yıldır yapılan kentsel dönüşümler gecekonduların bir kısmı yıkılıp yerlerine birkaç katlı apartman daireleri yapılmıştır. Burada iş potansiyeli olmadığı için buradaki gençler çalışmaya Ulus, Kızılay gibi merkezlere gitmekteler. 




 Kayaş diyince çoğu kişinin Mamak'a mal ettiği Mavi Göl'de Kayaş sınırları içerisindedir. Kayaş- Eskiyol- Baraj minibüsleri buraya gider ve pikniklerinizi, bisiklet turlarınızı burada yapabilirsiniz. İlginç bir anekdot paylaşmak istiyorum Ankara'da kurulan ilk yüzme havuzu burada yapılmış ve döneminin ünlüleri burada havuza geliyorlarmış. Tabi şimdi o havuz kapatılmış. Gölde yüzmesi de çok tehlikeli yüzlerce kişi boğularak ölmüş bu gölde bilginiz olsun.Tedbir sizden eğlenmekte sizden. Doğanın keyfini çıkartın. 

Başka bir yazımda görüşmek dileğiyle.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı