Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İstanbul Kareleri- Boğaz Turu



 İstanbul ..
Farklı kültür ve uygarlığın buluştuğu bu kutsal şehir..
Nereden başlasam nasıl anlatsam bilemedim ama bu yazımda İstanbul'a özellikle ilk gelenlerin hangi aktivitelerde bulunduğuna değinmek istiyorum..

İstanbul'a geldiyseniz öncelikle bir boğaz turu sizleri bekliyor..Bu mavi yolculukta şehre ait tarihi yapıları, camileri,kültürü,İstanbul'u İstanbul yapan tüm maddi -manevi mirası boğazın serin havasıyla karşılamanız mümkün..
 Boğaz Turları  Ortaköy'den yada Kadıköy'den ulaşımla mümkün olabilmektedir.Boğaz turu fiyatları çoğu insanın sandığı gibi pahalı gözükmüyor.Kısa yada uzun boğaz turu olarak değişen bu turlar ortalama 10-15 tl arasında değişiyor.
İstanbul'u Böyle bir açıdan görmek için hiç de fena değil aslında.Seferler oldukça sık.
 Boğazda yaklaşık 1 saat turdan sonra şehrin içine kaçamak yapma zamanı geldi.Bu şehri gezmek için nereden başlamak lazım bilemeyiz ama kişisel zevklerinizi göz önünde bulundurmakta fayda var.. Tarihi eserlerden müzelere , camilerden,fuarlara , Galata Kulesinden, İstanbul sokaklarından Beyoğlu'na,barlara..
İstanbul a gitmek isteyenler için tavsiyem vakitleri varsa en az 10 günlerini ayırsınlar..
 Taksim meydanı İstanbul'un Beyoğlu semtinde yer alan özellikle turistlerin akın ettiği bir nokta..Lokanta,mağaza,otel, eğlence hepsini bir arada bulmanız mümkün..
Bu arada İstanbul'un trafiği noktasında bazı problemler yaşayabilirsiniz..Toplu taşımayı destekliyorum bu hususta.. Hiçbir sey sizi bu şehri gezmekten mahrum bırakmasın..Ne diyorduk Taksim Meydanı..
Taksim boşluğunu bir "meydan" haline getirmiş olan gelişmeler, bir yandan onu çevreleyen bu binaların biçimlenmesi, öte yandan onları tamamlayan son bir dekor ve unsur olarak, ortadaki Cumhuriyet Anıtıdır..
Bu zamana kadar şehre az uğrayanlara değindik..Şimdi ise  İstanbul'a sık gelenler için bir tavsiye verelim ..Tabiki adalar..
Benim tercihim Büyükada'dan yana..
Bisiklet kiralayıp şirin bir kasaba havasında tadını çıkarabileceğiniz yer Büyükada..
Adanın en yüksek tepesinde Aya Yorgi Kilisesi ve Aya Yorgi Manastırı bulunmaktadır. Buradaki ilk yapı, M.S. 6. yüzyıl'da inşa edilmiştir. Bu mevkide, birçok kilise ve manastırın kalıntıları da vardır. Bunlardan bazıları günümüze kadar ulaşmış, bazıları yıkıntı olarak kalmıştır.
Sessiz ve daha sakin bir tatil istiyorsanız Büyükada'yı tercih edebilirsiniz..
Denize girenler çok olmamakla birlikte akşam olunca çarşısını gezmeye doyum olmuyor..
Yerli halkı sevecen ,çalışkan..
İstanbul tarihiyle size unutulmaz günler yaşatacaktır..
Bir sonraki İstanbul yazımızda buluşmak dileğiyle..
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı