Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Güven Anıtı - Güvenpark - Ankara

 Güvenpark Anıtı (Güvenlik Anıtı - Emniyet Abidesi) , Ankara Kızılay Meydanında Güvenpark içerisinde bulunan Türk ulusunun polis ve jandarmaya olan güvenini , Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda ve İnkılap hareketlerinde beraber bulunduğu arkadaşlarını temsil eden heykeller ve insan zekasını, çiftçinin tarım çalışmalarını betimleyen kabartmaların yer aldığı anıttır. Ankara'nın merkezindeki bu anıt parkın içerisindedir. Her zaman önünde güvercinler ve  güvercinlere yem satan amca orada hiç ayrılmaz. 
Park kutlamalara, eylemler vb etkinliklerde toplanma yeri olarak kullanılıyor. Kızılay hatırası fotoğrafınızı burada çekilmeden gitmeyin. Çevresinde patenciler, apaçiler, izine çıkmış askerler ve polisleri bol bol görebilirsiniz. Anıtın hemen önündeki havuzu seyredip çay satıcılarından alacağınız bir bardak çay ya da çekirdekle biraz olsun zaman geçirebilirsiniz.







 Güvenpark havuzu yazın şırıl şırıl akaken kışın Ankara soğuğuna dayanamayıp buz tutar. Yazında kışında çevresinde oturan insanlar bulunur. Sigaranızı yakıp Ankara'nın hareketliliğini izleyebilirsiniz. Ankara'dan beklentinizi çok yüksek tutmamanız gelenler için en önemli sorun. Ama şu gerçeği de unutmamak lazım Ankara ülkemizdeki en düzenli şehirlerin birkaç tanesinden biridir. Kızılay'da çöp kutusu bulmakta zorlanabilirsiniz şimdiden söyleyeyim de elinizde kilometrelerce gezdirmeyin çöplerinizi. Ağaç diplerini çöp kutusu olarak kullanılıyor ve buralar belediye ekiplerince temizleniyor.
Kızılay'da yoruldunuz ve oturacak yer arıyorsunuz. Bu aradığınız yer Güvenpark'tan başka bir yer değil. Düzenlemesi güzel olsa da içinde barındırdığı binlerce farklı tip insandan dolayı pek güvenli sayılmaz. Bir sürü satıcısı, tinercisi, zorla ayakkabınızı boyamak isteyen çeteler. Ülke gerçekleri haline getirilen bu durum burada da var ne yazık ki. Soluklanmak için geldiğiniz bu yerde huzurunuz bozulmasın derseniz yanınızda 1-2 lira bozuk para alıp gidin de çete kovar olarak paranızı kullanabilirsiniz. Ankara'nın göbeği işte böyle bir yer. Mutlu olmak için de mutsuz olmak için de bir çok sebep var. Umarım sizler mutlu bir Ankara gezisi yaparsınız.

Başka yazılarımda görüşmek dileğiyle
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı