Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kızılay Meydanı - Ankara

Kızılay, Tükiye'nin başkentinin merkezi. Ülkenin merkezi, günde yüzbinlerce kişinin koşuşturtuğu beyazından, esmerine, kumralından, kumrusuna, kedisine, köpeğine, berduşuna, polisine, halkına, şarkıcısına, bakanına, dolmuşçusuna, taksicisine, fakirine zenginine herkesin bir şekilde yolunun düştüğü yerdir burası. İnsanların ilk buluşmaları için seçtiği yerdir. Belki burası YKM önü, Belki Dost Kitabevi'nin orası, ya da Kızılay AVM önü. Çok fazla elit mekanları yoktur bir Tunalı'ya, Bahçeliye, Çayyolu'na göre ama istemediğiniz kadar kafe, bar, alış veriş yerleri bulunmakta.



Meydanın ortasında 1 yıl önce yapılan (gezi olayları sonrası) platform bulunmakta. Hava değerlerini gösteriyor onun dışında Kızılay göbeğini ayırıyor. Pek de işe yaradığı söylenemez. Meydan sadece bir tane çok katlı binaya ev sahipliği yapıyor ki bu bina yıllardır boş. Ne zaman hizmete açılır bilinmez. Hafta içi ve hafta sonları bu meydan doludur. Eylemlerin merkezi olarak görülen burası Gezi eylemlerinde Ankara'nın da merkeziydi.








Ankara'da üniversite okuyacaksanız "YKM önünde buluşalım" cümlesini bir kere duyarsınız. İşte o YKM bu YKM. en üst katında güzel bir restaurant olan FLZ kafe vardır. Vaktiniz olursa bir kahvesini için de öyle gidin derim. Kızılay'da kadınlar için en cazip yerlerden birisi de Metro altı çarşısıdır. Metro altına indiğinizde çok sayıda dükkanda ne ararsanız giyim üzrine ucuz yollu bulabileceğiniz yerler var. Çarşamba pazarı gibi giren çıkan belli değildir bu dükkanlara. Sizde bakmadan çıkmayın.






Alış veriş yönünden bir de birkaç yıl önce faaliyete giren Kızılay AVM bulunmakta. Onlarca yıl faaliyet göstermeye bir binayken sonunda bir amaç için açtılar. Ama üst katlara çıkışı ve inişi bu AVM'de çok zordur. Kullanışlı bir yer olmasa da bol çeşit ve birçok markaya ev sahipliği yapmakta. En üst katına çıkan asansöre binip yemek yemeniz için alternatif yaratabilirsiniz.




KIZILAY AVM'den Kızılay Görüntüleri

Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı