Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi - Ankara


 Ankara Atatürk Anadolu Lisesi
Ankara'nın en başarılı anadolu lisesi olan bu okul 1971 yılında kurulmuştur.A,B,C olmak üzere 3 bloktan oluşmuştur. Okulun Ada isimli dergisi kendi öğrencileri tarafından çıkarılmaktadır.
Okul Başkent Öğretmenevi ile Gençlerbirliği tesisi arasındadır.Ayrıca öğrenciler 2010 yılında Yankı gazetesi çıkarmaya başlamışlardır.




Bu karede ise A bloktan Ankara manzarasını görebiliyoruz. Hocaları ise öğrencilerle adeta bir arkadaş. Yeri geldiğinde öğrencilerle çiğ köfte partileri veren ,voleybol maçlarından turnuvalara kadar birlikte zaman geçiren başarılarıyla olduğu kadar sosyallikleriyle de ünlü bu öğrenciler için hocalarının yerleri çok ayrı. Okulun başkanlık seçimleri  bomba olaylarından sayılmaktadır. Rakipler kendilerinin kazanması için kulun da dahil olduğu türlü etkinlikler düzenlerler .Örnek olarak 80' ler partisi, Vahşi Batı,Çiğ Köfte Partisi, Disko,Yemekli Müzikli Eğlenceler gibi birçok etkinliğe yıl içinde şahit olurlar.


 Türkiye de liselerde neredeyse imkansız olan şenlikler AAAL de büyük bir coşkuyla kutlandı.2014 yılında Athena,Yüzyüzeyken konuşuruz,İsyan,Vintage gelen gruplar arasındaydı.Fotoğraflardan da görüldüğü üzere çığlık çığlığa şarkı söyleyen bir genç eğlencenin doruklarında..Vintage Facebookta bunu kapak sayfası yapmıştır uzunca bir süre..
Bu kadar zorluğa rağmen şenliklerin gerçekleştirilmesinde Mezunlar Derneği'nin katkısı çok büyüktür.
Şenlikler okul kapandıktan kısa bir süre sonra gerçekleştirilmiş Odtü Vişnelik Tesislerinde iki gün boyunca devam etmiştir. Komitedekiler sabah erkenden şenlik alanına gidip hazırlıkları yapmaktadırlar.Konser için gelenler ise akşamüstü toplanmaya başlar ve karanlığa doğru herkes yerini alır.
Şenliklerde AAAL tshirt leri çok fazla satılmıştır. Saat-12 ile 1 arasında bitmiştir.

 AAAL'den korku filmini anımsatan bir kare..
Öğrenciler bu durumu şöyle anlatıyor.
E.S: Sabah servisten indim.Okulu göremedim.
A.K:Soğuk bir kış günüydü.Göz gözü görmüyordu.Okulu yok ettiler diye sevinmiştim.Anlıktı geçti..
(Komik öğrenciler işte... ::D )
 Bu arada Okulla ilgili ilginç bir bilgi vermek gerekirse Okul geçmişte kadın hapishanesi olarak kullanılmıştır.Her ne kadar bunu B blokta göremesek de A bloğun koridorları öğrencilerin deyimiyle geçmişi her an yaşatmaktadır.
Parmaklıklar var ama sayıları çok fazla değil..Dar ve karanlık koridorlar dikkat çekici..

Bu arada okul içinde yapılan ''Şenliğe kim gelsin'' anketi sonucunda öğrencilerin büyük çoğunluğu Athena'yı tercih etmiştir.
İnanılmaz eğlendirdiğini söylüyorlar ee Athena bu :)
 Evet Su savaşı'na gelelim..
Herkes birbirinden su istiyordu,ıslak olmayan biri görüldüğü zaman kaçışı yoktu diye anlatıyorlar ..
Ayrıca bu fotoğraf çekilmeden önce öğrencilerden biri topluluğa su püskürtmüştür..
Ve Kırmızı Günü..
Herkesin yüzündeki boyalar rengarenk .. Meşhur Otlaktan bir görüntü..
Turnuvalara gelecek olursak her sene futbol,voleybol,basketbol,masa tenisi,langırt düzenlenmekte olup okulda oldukça hareketli zamanlar geçmektedir.









Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı