Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Boğaziçi Köprüsü-Kuleli Askeri Lisesi-Kız Kulesi



Kız Kulesi

Efsanelere konu olan Kız Kulesi Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır.Yüksekliği tam 80 arşındır.Kulenin Eminönü tarafı daha geniş olup burada bir sarnıç vardır.Kız Kulesi bir zamanlar Boğaz'dan geçen gemilerden vergi alınmak amacıyla kullanımıştır.Kız kulesi 2000 yılında restore edilip ziyarteçilere açılmıştır.Osmanlı Dönemi'nde savunma kalesinden karantina odasına kadar pek çok işlev gördüğü söylenmektedir.Kız Kulesi'ne ulaşım maliyeti öğrenciler için 10 tl ,siviller için 20 tl dir.Kız Kulesi yakın zamanlara kadar deniz feneri görevini yapmaktaydı.




 Şehrin simgesi olan Boğaziçi Köprüsü,1973 senesinde inşa edilmiştir.Asma köprüdür. Asya Kıtası ile Avrupa kıtasını birbirine bağla.brbirine bağladığı gibi transit taşımacılıkta oldukça önemli konuma sahiptir.Köprünün uzunluğu 1560 metredir. Deniz seviyesinden 64 metre yüksekliktedir.Türkiye ulaşım ağının çok önemli bir kısmı bu köprüde gerçekleşmektedir.
Bu köprünün trajik olan yanı ise intiharlara meyil edenleri çok fazladır.İntiharlara sebebiyet veren insanlardan kaynaklı trafikte aksamalar bile yaşanmaktadır.İstanbul harikulade bir şehir tabi kalabalığa ve beraberinde getirdiği olumsuzluklara da tahammülünüz var ise..



Kuleli Askeri Lisesi
İstanbul Boğazı kıyısında yer alır.Okulun amacı Türk Silahlı Kuvvetlerine subay yetiştirmektir.İlginç bir bilgi vermek gerekirse okul birinci dünya savaşı sırasında Büyükada da buluna rum yetimhanesine taşınmıştır.lozan Antlaşmas'yla birlikte Türk makamlarına teslim edilmiştir.
Böylesi manzarayı da gördükten sonra okulda okuyanların gayet şanslı olduğu aşikar. Eğitimin çok iyi düzeyde verildiği bu okulda mezun olunduğu takdirde Kara Harp Okuluna geçiş yapılmaktadır.


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı