Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Atatürk Orman Çiftliği- Ankara

 Atatürk Orman Çiftliği

Çiftlik 1925 yılında Atatürk'ün talimatıyla kurulmuştur1992’de 1. derecede tarihi ve doğal sit alanı olarak tescil edilmiştir. Ankara'nın en büyük yeşil alanı buradadır. Aynı zamanda ülkenin en büyük hayvanat bahçesidir. Tarihi Karadeniz Havuzu gibi ziyaret alanları bulunmaktadır. 
Çiftlik bünyesindeki süt fabrikası, şarap ve meyve suyu fabrikasında çeşitli ürünler üretilir. 1933 yılında çiftlikte kurt, tilki, çakal, ayı, domuz, süne, kımıl gibi tarıma ve insana zarar veren hayvanların teşhiri amacıyla bir hayvanat bahçesi kurulmuştu. Bu hayvanat bahçesi çok ilgi çekmiştir o dönemde bunun üzerine Necdet Pençe’nin projesini çizdiği  bir hayvanat bahçesi oluşturuldu ve 1940 yılında hizmete girdi. 32 hektarlık bir alanda Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olarak kuruldu.
Hayvanat bahçesi birçok hayvanı içinde bulundurmakla birlikte ailelerin çocuklarını keyifle gezdirebileceği bir yerdir. 26 Ağustos tarihinden beri tadilat çalışmaları yapılmaktadır geçici olarak kapatılmıştır. Düzenlenmiş olarak açılacak olan hayvanat bahçesi eskisinin 3 katı büyüklüğünde h
ayvan refahına öncelik veren, hayvan türlerinin doğasına uygun barınak ve peyzaj düzenlemeleri ile birlikte hizmete girecek.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı