Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Büyükada - İstanbul adalar tanıtım

Büyükada


Adanın en yüksek tepesinde Aya Yorgi Kilisesi ve Aya Yorgi Manastırı bulunmaktadır. Buradaki ilk yapı, M.S. 6.yy' da inşa edilmiştir. Burada, birçok kilise ve manastırın kalıntıları da vardır.İsa Tepesi'nde ise Hristos kilise ve manastırı ile Rum Yetimhanesi bulunmaktadır.Kumsal semtindeki Ayios Dimitrios kilisesi de Büyükada'nın önemli dini yapılarındandır. Adadaki çok küçük Ortodoks cemaat, büyük ayinlerini burada yapar.Büyükada'da bulunan 4 camiden mimari bakımdan en beğenilenlerden biri 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Hamidiye Camii'dir. Mimari açıdan Batı etkisinde inşa edilmiş bulunan mekân, Ada Cami Sokağı'nda bulunmaktadır

Büyükada Prens Adaları  olarak bilinir. İstanbul  açıklarındaki adaların en büyüğüdür.

Büyükada ya gidecekler için  tabiki ilk akla burada nerede kalabilirim sorusu geliyor.Benim tavsiyem Mimoza Pansiyonu gidip görmeniz şeklinde.
   
Konforlu ,temiz odalarıyla, ve güleryüzlü personeliyle sizleri Büyükada'da hoşça karşılayacaklardır.

Büyükada'ya gelip de bisiklet kiralamadan ve faytona binmeden olmaz. Bisiklet konusunda sahil kenarına geçmeniz gerekiyor.                        

 
İstanbul açıklarındaki adaların adından anlaşılacağı üzere en büyüğüdür. Büyükada 1. Dünya Savaşı ve Cumhuriyet sonrasında Rum halkını kaybeden Büyükada’daki canlılık 1930’lara kadar büyük ölçüde kaybolmuştur. Ancak, 1940’lı yıllara doğru, Cumhuriyet dönemi devlet ileri gelenlerinin ve yüksek bürokrasinin, varlıklı kesimlerin rağbet ettiği bir  yeri olma özelliğini yeniden kazanmıştır. Büyükada, bu dönemde yeni köşklerle, özenli ve zevkli yapılarla süslenmiş, İstanbul halkının günlük gezinti yerlerinin de başında yer almıştır.

Geceleri Ada çok güzel olmaktadır, sevdiklerinize hediyelik eşyalar almak için çeşit çeşit dükkanlar, kafeler, sizler bekliyor.En güzeli de sahilde yürümek olsa gerek.
Büyükada' da fayton fiyatları gideceğiniz yere göre değişmektedir. En yakın yer yaklaşık 10 tl'den başlamaktadır.


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı