Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Mogan Gölü- Ankara


 Mogan Gölü
 Ankara'nın 25 km güneyinde Gölbaşı ilçesinde bir göldür.
Mogan gölünün yüzey alanı 561.2 Hektar (5.61 km2)' dır. Kurak zamanda en derin yeri 4.5 metre olup, suyun en yüksek olduğu dönemde ortalama derinliği 5 metre civarına çıkmaktadır.
Mogan gölünde sazan balığı, kadife balığı, turna balığı, gümüş balığı vardır.
Mogan gölü Alüvyon birikimi arkasında oluşmuştur, gölün suyu hafif tuzludur. Eymir Gölü ile Mogan gölü daha önceki yazımda da belirttiğim gibi bağlantılıdır. 

Mogan Gölü'nün etrafı tarımsal arazi, güneyi sulak çayırlarla kaplıdır .Yaklaşık 160 kuş türüne ev sahipliği yapar. Mogan Gölü’nde günümüze değin 226 kuş türü kaydedilmiştir. Göl, özellikle dikkuyrukların ve Pasbaş patkaların dünya üzerindeki en önemli üreme alanlarından birisidir. Eymir Gölü’nde ise en çok görülen kuş türleri yeşilbaş ördek, elmabaş patka ve bahridir..
Bu resimde de gördüğümüz üzere pasbaş patkalar Mogan Gölü için ayrı bir öneme sahiptir.
Mogan da göl haricinde piknik alanları, asma köprülerle ulaşılan marina adası, ahşap kıyı yolu, koşu yolu ve yaya yolları, çocuk oyun alanları, engelli çocuklar için oyun alanı, istasyonlu koşu pisti, 3 tane tenis kortu, 2 adet mini futbol sahası ve basketbol sahaları bulunuyor.Rekreasyon alanında binicilik merkezi, spor merkezi, Mogan Gölü Araştırma Merkezi, deniz feneri binası, kayıkhane, su deposu, çeşitli kafeteryalar, danışma binaları, wc (tuvalet) binaları, hizmet vermektedir.Alan aynı zamanda özel çevre koruma bölgesidir. Mogan Gölüne eğer arabanızla geliyorsanız 3 tl vermeniz gerekiyor.Mangal keyfi burada sizleri bekliyor. İçkinin yasak olduğu bu yer aynı zamanda balık tutma akvitilerini ilgilenenlere söylemeden geçemeyeceğim.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı