Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Deniz Dünyası - Ankara' da Akvaryum

 Deniz Dünyası


 Türkiye’nin eğitim veren ilk ve tek Deniz Dünyası insanların sadece deniz ve tatlı su canlılarını görmek için geldiği bir yer değildir. Bu akvaryum aynı zamanda su dünyasıyla ilgili bilgi veren bir eğitim yeridir. İçinde seminer salonu bulundurmaktadır. Seminer salonunda ilköğretim öğrencilerine denizlerdeki yaşamdan bahsedilmektedir. Aynı zamanda suda hayatı anlatan belgeseller izletmek de bu seminerin bir parçasıdır. Pek çok anaokulu ve ilköğretim okulu akvaryumu randevu alarak ziyaret etmekte ve öğrencilerin deniz canlılarıyla ilgili geniş bilgiye sahip olmasını sağlamaktadır. Deniz Dünyası, 2700 m2 kapalı, toplamda ise 4000 m2’lik bir alana sahiptir. Tesis; deniz balıklarının olduğu bölüm, tünel, tatlı su balıklarının olduğu bölüm ve timsahlar, kaplumbağaların da bulunduğu dinlenme alanı gibi 4 ana bölümden oluşmaktadır. Hint, Pasifik, Atlas Okyanusu gibi yerlerden yaklaşık 150 türden 4000 adet balık barındıran tesiste bulunan yaklaşık 1.5 m. Boyunda 2 adet Nil Timsahı vardır.Timsahlar ziyaretçilerin oldukça dikkatini çekmektedir.
Tesisin diğer bir önemi ise sadece engelli çocuklara yönelik dokunma havuzları. Ovacık’ta bulunan karantina havuzlarında 3 aylık bir süreçte insanların ellerinden yem alacak şekilde yetiştirilen Koi balıkları, dokunma havuzlarında barındırılıyor ve engelli çocuklarca beslenebiliyor.
Tesiste bulunan seminer salonu, ilköğretim öğrencilerine deniz canlıları ve denizlerdeki doğal yaşam hakkında eğitici belgeseller izleme imkanı da sunuyor. Tesisimiz ayrıca vatandaşlarımızın evlerinde bakamadıkları su kaplumbağalarını da kabul edip barındırıyor. Tüm anaokulları ve ilköğretim okulları randevu alarak tesisimizi tanıma imkanına sahiptirler.
Tesisimizden çevre çiçekleri müfettişleri, şehit aileleri, gazi ve engelliler ücretsiz yararlanmaktadır
Deniz Dünyası Ankara Keçiören’de yer almaktadır. Akvaryum, Keçiören Spor Merkezi ve Aqua Park gibi bölgede bulunan iki büyük tesisin tam karşısında yer almaktadır.Saat 10.00 ile akşam 22.00 arası ziyarete açık olan tesise engelli bireyler haricinde gazilere ve şehit ailelerine de ücretsiz olarak giriş imkanı tanımaktadır. Toplu olarak gelen öğrenci gruplarından da para talep etmeyen akvaryum diğer ziyaretçilerden 1 TL gibi az miktar  giriş ücreti almaktadır. Parası ilerde daha iyi hizmet için biraz daha fazla olabilir  (2,5-3 tl)buradaki canlıların temininde Ankara Üniversitesi'nin katkısı büyüktür.
Çocuklarınızla birlikte gitmenizi tavsiye ederim onlar için sadece görsel eğlence değil doğru bilgi edindikleri yer olacaktır burası.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı