Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Eryaman - Ankara Tanıtım




Eryaman'ın adı Eryaman köyü içerisinde  yer alan Emir Yaman Hz.leri'ne ait olduğu söylenen bir mezardan

aldığını biliniyor. Emir Yaman ismi zamanla Eryaman haline dönüşmüş diyebiliriz. Ankara'nın en güvenli, huzurlu ve düzenli şehridir. Evleri sıkışık değildir ve yeni yapıdır. Bu yapılaşma Göksu çevresinde abartılı seviyeye ulaşmış ve gökdelen apartmanlar dikilmektedir. Yolların genişliği yönünden trafiği rahat, kültür seviyesi olarak da Ankara'nın çok üstündedir. 




Parkları oldukça fazladır.Sosyal imkanlar olarak resim kursları, bale, dans okulları spor merkezleri, bu pateni salonları, sinema salonları, AVM'ler mevcut. Bisiklet sürmek için oldukça geniş alana sahiptir. Ankara karmaşasından kurtulmak için buralara gelinebilir. Törekent-Kızılay metro hattı Eryaman etapları duraklarından geçiyor bu sayede Kızılay'a gitmek için alternatif güzergah oldu. Eryaman da 1-2-3-4-5. etap ve diğer mahalleleriyle Türkiye'deki çoğu il merkezinden fazla bir nüfusa sahiptir. 

Türkiye'nin en büyük rant alanı olarak da görülebilir. Yapılan bütün hizmetlerin etrafına yapılan binalar -kaşmir evleri-, Devlet Mahallesi metro durağının yanında yapılan devasa AVM inşaatı bunların en belirgin olanı.

Eryaman'ın eksilerine gelecek olursak Kızılay-Sıhhıye gibi merkezlere 1.5 saat uzaklıktadır ki bu Ankara - Eskişehir hızlı tren mesafesidir. Önceden 541 gibi eskişehir yolu egolarıyla gevünilir ve hızlı gidişlerin yerini artık metro ile Batıkent'e gidip oradan da aktarma yapıp Kızılay'a gitmek zulüm olabiliyor. Eskişehir yolunda işiniz varsa eğer ya paralılara binersiniz tıkış tıkış ya da Ümitköy durağına kadar egoyla gidip oradan metro aktarmasıyla ODTÜ durağında inmek. Belki de en önemli sorun burada ucuz ev sebebiyle ev tutan binlerce üniversite öğrencisi Hacettepe, ODTÜ... kampüslerine direkt giden otobüs seferlerinin kaldırılmış olması. Melih Gökçek ne yazık ki bir şey yapıldığında başka bir şeyi bozarak yine Eryaman'lıya yaptı yapacağını.

Eryaman'da işinize yarayabilecek kolejler: ABC ve Doğa Koleji Eryaman evleri yakınında bulunmakta. 


Başka yazılarımda görüşmek dileğiyle.

Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı