Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Göksu Parkı - Ankara Rehberi

Göksu Parkı Ankara'nın en düzenli ve ailenizle rahatlıkla gelebileceğiniz parklarındandır. Eryaman sınırları içerisinde bulunan parkın ziyaretçi sayısı hiç eksilmez. Sevdiklerini alan herkes burada biraz gezip bir çay içerek parkta dolaşırlar. Özellikle düğünlerin fotoğraf çekimleri için en uğrak mekanlardan. Düğün salonları olduğu gibi, dağ kızağı, go kart, oyun parkı, dev piknik-mangal yeri, lokantalar, dondurma satıcıları bulunmaktadır. Eğer suya 1 lira vermek istemiyorsanız yanınıza dışardan alın getirim derim.


Parkın yeşilliğinde gezmeden, deniz bisikletine binmeden gitmeyin derim. Hem biraz spor hem de eğlence olur. Parkın Eryaman gibi kültür seviyesi yüksek bir yerde olması parktaki insanların da seviyesine yakın olduğundan gönlünüz rahat olabilir. Buraya ulaşımı 540-541-580 gibi otobüslerle veya metro ile yapabilirsiniz. Mangal malzemelerinizi kapıp gelin tavsiyem erken gelmeniz yönünde çünkü oldukça kalabalık oluyor haftasonları ve özel günlerde mangal alanları. 


Gece ışıklandırması, kışın donan yüzeyi, sabah güneşi burada ayrı bir güzeldir. Ankara'nın denizi olmasa da gölleriyle halkın suya hasreti bir nebze azalıyor diyebiliriz. 

Göl ile yapılabilecek eleştirileri de söylemeden geçemeyeceğim. Gölün tamamen bir rant alanı olarak görülmesi sebebiyle dört bir yanı çok katlı binalarla çevrelendi ne yazık ki. Gönül isterdi ki parka gelen insanlar biraz olsun evlerden kaçmak isterken yine şehrin içine düştü. Belki doğayı bir gün yalnız bırakmasını öğreniriz.

Başka bir yazımda görüşmek dileğiyle.



Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı