Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Topkapı Sarayı - İstanbul


Yıllar yılı Osmanlı padişahlarının yaşadığı bu saray Osmanlı dönemi boyunca devletin idare merkezi olarak kullanılmıştır. Topkapı  Sarayı Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış ve Dolmabahçe Sarayı yapılana kadar idare merkezi olarak kullanılmıştır. Osmanlı dönemi padişahları Dolmabahçe Sarayı , Yıldız Sarayı gibi saraylara geçince Topkapı Sarayı baya bir boşalmıştır. Ama önemini hiç kaybetmemiştir.
 Topkapı Sarayı ister dış fiziki yapısıyla olsun ister içindeki tarihiyle olsun ziyaretçileri Osmanlı Dönemi'ne götürmektedir. Tarihle baş başa kalıp maneviyatı burada yaşamak özellikle İstanbullular için bir hayli kolay. Saraydaki restoranlarda aç değilseniz bile şerbet içmenizi tavsiye ederim.( Osmanlı Şerbeti) . Marmara denizi' ni bir de harem dairesinden izlemeye ne dersiniz ? Görsellik açısından da Topkapı Sarayı sizi tatmin edecektir.
Genel anlamda Hazineler ve Harem en ilgi çekici bölümler olarak değerlendiriliyor. 4-5 saatinizi keyifle ayırabileceğiniz bu eşsiz mekan kesinlikle gidilip görülmeli diyorum. İlginç bir şekilde yabancı turistlerden giriş ücreti daha çok alınmaktadır. Yerli turistler için giriş ücreti 20 tl dir. İlginç bir bilgi vermek gerekirse Topkapı Sarayı'nda bulunan alay meydanı devlet büyüklerinin at ile girebildiği tek alandır.  Son sözüm İstanbul'un güzelliği ardında  Topkapı Sarayı'nı görmek sizleri mutlu edecektir.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı