Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ölü Deniz - Fethiye

Death Sea.. Bundan önce gördüğünüz bütün mavileri unutun ve denizin maviliğini burada yaşayın. Upuzun plajı, maviliği, yeşilliği deniz sezonunu burada açmak için yeterli sebepler. Ölüdeniz tam bir cennet. Sadece denize girmenin dışında çeşitli sporlarda burada yapmak mümkün. Önce ulaşım diyelim; beldeye hem kara, hem deniz, hem de havayolu ile ulaşmak mümkündür. Antalya, İzmir, Ankara, İstanbul gibi merkezlerden Fethiye ilçesine düzenli otobüs seferleri yapılmaktadır. Dalaman Havaalanı da beldeye bir saat mesafededir. Fethiye Ölüdeniz arası 12 km'dir. Fethiye'den beldeye düzenli ulaşım imkânları bulunmaktadır.
Beldede nitelikli birçok otel, pansiyon, ve kamp yeri mevcuttur. Her türlü deniz sporunun yapılabildiği beldede safari, dağcılık,yürüyüş ve rafting yapma olanaklarıyla birlikte Babadağ'dan 2000 metre yükseklikten "Yamaç Paraşütü" ile atlama imkânı da vardır. 
Başka ne kaldı ki geriye. 1 hafta içerisinde böyle bir tatille bir senelik çalışma enerjisini depolayabilirsiniz.  
Buranın eksilerine de değinelim de sonra ben duymadım olmasın. Öncelikle deniz çabuk derinleşiyor. Bu tamamen doğasıyla ilgili ama al ilerinsindeki milli parkın sahili daha sığ denilebilir. Park'a giriş ücretli haberiniz olsun. 

İkinci eksisi de tekne turu şirketleri Ölüdeniz sahilini insan atıkları ve pisliklerini sahile yakın yerlerde döktükleri için deniz üstünde pislikler gözle görülebiliyor. Buna bir önlem alınmazsa buranın namı eskisi kadar kalmayabilir bile. 

NOT: Tekne turlarıyla Aya Nikola Adası, Gemile Koyu, Karacaören, 12 adalar ve Göcek'i gezmek mümkündür.

Başka yazılarımda görüşmek dileğiyle.. Birkaç fotoğraf daha sizlerle:



Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı