Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Abant - Bolu













Doğanın binbir türlü harikası ile yalnız başınıza kalacağınız, mükemmel birliktelik ve sonbaharın, kışın, ilkbaharın yani dört mevsimin de harika yaşandığı bir yer burası.

Ben buraya geldiğimde sonbaharın sarısı, turuncususu ve az da olsa yeşilliğini gördüm. Asfaltın az toprağın bol olduğu Abant'ta arabanızı uygun bir yere park edip sucuk ekmek yiyip, çayınızı içip, mangalınızı yakıp dönebilirsiniz. Yaklaşık 2 saatte gölün çevresini dolaşabiliyorsunuz. Bu gezi sizi yormuyor aksine her adımda karşılaştığınız farklı renkler ve fotoğrafların kadrajını açıp anılarınıza yeni eklemeler yapmak sizi yeniliyor.


Turunuzu tamamladıktan sonra istenirse bir de faytona binip buraları gezebilirsiniz. 60 TL gibi bir ücreti vardı en son gittiğimde. Tahta köprüler, atlardan çıkan nal sesleri, turlarla gelen yüzlerce insanın neşeli sesleri dışında burada siyah, gri renklere denk gelemezsiniz.


Banklarda göl manzarasını izleyip, ördeklere ekmek atıp, bölgenin yöresel yiyeceklerini de satın alabilirsiniz. Korunmuş bu bölgede biraz nefes alıp, biraz temiz ekmek, bir sıcak el ve güneşin ışığından fazlasına gerek yok.

Başka yazılarımda görüşmek üzere.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı