Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Edirne Kent Ormanı




Yıllanmış ağaçlar, kesme taşlarla örülü yollar, Meriç manzarası ve samimiyet ve doğa ve kendinizi bulabileceğiniz yer. İşte burası Edirne Kent Ormanı!

Kent ormanı Tunca ve Meriç köprülerini geçtikten sonra yolun sağında yaklaşık 500 metre yürüdükten sonra karşınıza çıkıyor. Burası şehrin en çok ağacının bulunduğu (aynı zamanda çok yıllık ağaçlar) yerdir. Halkın burada piknik, gezi ve kafa dinlemelik bir mekan. Edirne Belediyesinin belki de yaptığı en güzel şey burası.


Binlerce ağaç, çeşitli hayvanlar(en son gezimde sincap görmüştüm), bisiklet teker izleri ve temiz hava. İstanbul kadar karmaşık olmasa da halk Edirne'de de araba sesinden uzaklaşmak için burayı tercih ediyor. Ailesini alan, arkadaşlarını alan, sevgilisini alan soluğu burada alıyor. Şehir merkezine yakın olmasıyla yürüme mesafesindedir burası.



Edirne'yi diğer illerden farklı kılan en başlıca şeyi söylemek gerekirse burada içki içen insan çok olsa da geceleri veya gündüzleri olaylar diğer illerdeki gibi değil. Burada kadınlar geceleri rahatlıkla gezebilmektedir. Belki her yerde içki içen insanlar görebilirsiniz ama burada taciz ve tecavüz durumları diğer illerdeki kadar yok hatta yok denecek kadar az. Sebebi burada içki bir kültür gibi olmasındandır.


Kent ormanı da görülmesi gereken yerlerden diyerek bu yazımı da sonlandırıyorum. Diğer yazılarımda görüşmek üzere.



Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı