Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Balkan Şehitliği - Edirne



Edirne'nin balkan savaşlarındaki en kanlı dönemlerinde 1912-13 yılları arasında Sarayiçi mevkiinde (Osmanlı Dönemindeki Saray Mutfağı hamam ve Yağlı Güreşlerin oynandığı) üçgenin arasında bulunduğu bir alanda bu anıt bulunmaktadır. 20.000 asker ve sivilin ırmak kenarında aç bırakılarak ölüme terk edildiği bu yerde ağaç kabuklarını kemirerek hayatta kalmaya çalışan insanları burada düşünmek üzüntü verici.Bu dönemi anlatan resimler ve fotoğraflar Şükrüpaşa Anıtı kümbetlerinin içindeki müzelerde yer alıyor.


Savaş içerisinde Yunan ve Bulgar askerlerinin yağmalamaları ve tarihi binalara verdikleri zararlarla günümüze tarihi eserlerdeki bazı yapıları eksik olarak görüyoruz.



Bu alandaki yaklaşık 500 kişinin isimleri ve anıtın yapılma sebebi ile ilgili açıklamalar mermerlere işlenmiş. Yeşilliklerin içerisinde, Osmanlı'nın bu gözde şehrinde yaşanan zulmün yapıtını gezerken etkilenmemek elde değil.

Başka illerden gelen vatandaşlarımız ve turistler buralarda bu yaşananları hissederken ve maneviyatını yansıtırken ne yazık ki Edirne halkı burası ve yakın çevresinde atalarına saygısızlık diye nitelenebilecek alkol alıp buralarda uygunsuz vaziyetler ne yazık ki üzüyor insanı.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı