Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Abdi İpekçi Parkı - Ankara - Sıhhıye

Abdi İpekçi ParkıAnkara'da, Sıhhiye Meydanı'nda bulunan bir parktır. Abdi İpekçi anısına 1981 yılında hizmete açılmıştır. Alanı 36,800 m2'dir. Parkta geniş çim alanları, havuz, çay bahçesi, çocuk parkı ve gökyüzüne açılmış iki el figürünün oluşturduğu bir heykel bulunmaktadır. Abdi İpekçi ülkemizdeki faili meçhul cinayetlerden birine kurban gitse de adını sonsuza kadar yaşatacak parkları, spor salonları, okulları yaptırılmıştır. 


Bu park Sıhhıye köprüsünün yanına kurulmuştur.Kızılay'a ve otobüs duraklarına yakın olmasından dolayı genci yaşlısı, pazara gideni, otobüse bineni, sevgilisiyle geleni, işe giderken, okula giderken yol üzerinde bulunan bir yerdir. Hacettepe Hastanesi, Ankara Hastanesi, Adliye Sarayı parka çok yakın yerlerden birkaçı. Bazı mitingler ve eylemlere de ev sahipliği yapmaktadır. MEB'te atanamayan öğretmenler yılda bir kere gelirler. 




Ağaçların suya değen dalları, su sesi ve biraz gölgelik arayanlar bu parkın bir köşesine kıvrılıp otururlar. Yaz sıcağından korusa da Ankara'nın kışında buralarda pek kimse bulunmaz. Geceleri bu taraftan yolunuz geçerse kestane kebap yemenizi tavsiye ederim. Midye dolma sevenler için her yerde olduğu gibi burada da mevcut. Ufak bir hatırlatma yapmakta fayda var. Son dönemde ülkemizdeki Suriyeliler tüm yurtta olduğu gibi Ankara'da da çoğaldılar ve dilencilik yapmaya başladılar Abdi İpekçi parkındaki Suriyeliler konusunda da uyarmakta fayda var. 



Parkı bitirdik ve yolumuz artık Kızılay'a doğru gidiyor. Yan taraftaki fotoğrafta gördüğünüz boğa heykelini geçiyoruz. Boğa olduğunu belirtmek istiyorum çünkü geyik heykeli diyenler çıkabilir. Dikkatle bakarsanız geyiğin yanında da iki tane boğa bulunmakta. Gereksiz ayrıntıları atladıktan sonra yaklaşık 10 dakikalık sakin bir yürüyüş sonunda Kızılaydasınız. Yol boyunca giderken meşrubatçılardan taze sıkılmış meyve suları alabilirsiniz. Sağlı sollu yeme-içme ve giyim dükkanları mevcut. Ankara'da olduğunuzu hissetmenize yetecek kadar grilik vucüdunuza işleyecektir.

Başka yazılarımda görüşmek dileğiyle.




Atatürk Heykeli. Kızılay yolu üstünde yalnız kalmış bir heykel.

Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı