Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

50. Yıl Parkı - Ankara - Çamlık

Eski adı Çamlık olan tepenin 2009 yılında tamamlanan inşaasıyla park haline dönüştürülmüş mükemmel park. Ankara'da temiz hava almak için yer pek fark etmese de güzel bir manzaraya sahip yerler sıralamasında ilk üçte yer alır kesinlikle. Şehir ayaklarının altında kalıyor. Nasıl ki Pierre Loti İstanbul'a hakimse bu tepe de Kocatepe'yi, Anıtakbir'i, Atakuleyi, Ankara Kalesini... görmek mümkündür. Parka gidiş yürüyerek oldukça zordur. Ankara Hukuk'tan yukarıya doğru çıkan yokuşu sapmadan takip ederseniz eklemlerinize yaptığınız basıncı oturduğunuzda hissedeceksiniz. Ama o kadar çıktığınıza değer mi? Kesinlikle.














Küme küme sıralanmış banklar, manzara seyirlik teraslar ve lunapark. İsterseniz eğlenirsiniz isterseniz dinlenirsiniz. Tesisin içerisinde halı sahası da mevcut. Dilerseniz burada bir maç yapıp ardından gondol, çekiç gibi oyuncaklarla çığlık atmak sizin elinizde.


Parka çıkış zor olduğu için apaçisi pek yoktur. Haftasonu geliyorsanız eğer düğün fotoğrafları çekilen bir sürü çiçeği burnunda çiftler görürsünüz. Havuz başı tam fotoğraflık bir yer. Gelirken fotoğraf makinenizi de unutmayın. Ha bir de küçük bir hatırlatma bu parkta mangal yakılmıyor. Kendinize yük etmeyin o kadar malzemeyi. Çekirdek neyinize yetmiyor?

Sonraki yazılarımda görüşmek dileğiyle.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı