Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Hamamönü - Hacettepe Sıhhıye Kampüsü

Hamamönü Hacettepe Üniversitesi Sıhhıye Kampüsünde bulunan restorasyon görmüş yerdir. Eski haliyle ilgili sizi bilgilendirme istemiyorum bile çünkü şimdiye kıyasla bir harabe gibiyken şimdi hem turistik bir yer hem de eğlence mekanı olmuştur. Kampüse yakınlığı sebebiyle üniversite öğrencileri burada takılırlar. Kahvecileri, takı-toka ve hediyelik eşya satan teyzeleri, fotoğraf çekmelik mekanlar, otantik cafeler açısından zengin bir alan.  Ramazan aylarında iftar için yer bulunamayacak kadar müşterisi vardır. Fiyat açısından abartılacak bir fiyat listesi de yok. Hem bütçeye hem de görselliğe sahip bu yere gitmek için vakit kaybetmeyin.
 Önünde Mehmet Akif'in heykelinin olduğu saat kulesi de Hamamönü'nün simgesidir. Ben Hamamönüne gittim demek için bu fotoğraf size yetecektir. Sokaklarında nostaljinin doruklarına varacağınız bu eşsiz yerde aklınızdan çıkmayacak bir gün geçireceksiniz. Biraz geçmişini bilmek istiyorsanız bakın derim:

https://www.youtube.com/watch?v=igXNJJB8o9o



Karacabey Hamamı buraya çok yakın tarihi bir hamamdır. Bir kese attırayım derseniz hamam keyfi yapın. İşin şakası bir yana Mehmet Akif'in burada geçici evi bulunmaktadır. Ankara'nın en eski yerleşimi olan buralarda İstiklal Marşımızın tohumlarının yeşerdiği semttir. Bu semte yakışır Mehmet Akif parkı Hamamönü'nün hemen yanındadır. Parkta Mehmet Akif'in evi, eski camiiler, Hacettepe Tıp Fakültesi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarı'da buradadır. Gelince Mehmet Akif'in evini ziyaret edip, Muhsin Yazıcıoğlu'na dua edebilirsiniz.

Başka bir yazında yine görüşmek dileğiyle.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı