Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Beypazarı - Ankara

Beypazarı, Ankara'nın 98 km batısında şirin tarihi bir ilçedir. Eski adı Beğpazarı olan Beypazarı Roma Dönemi'nde İstanbul'u önemli şehirlere bağlayan (Ankara, Bağdat gibi) büyük tarihi geçit yolunu üzerinde bulundurmaktaydı. Lagania biline ilk adıdır. Burası Bizans'ın psikoposluk merkezi olarak bilinir.
Buraya Romalılar,Osmanlılar ,Galatlar gibi birçok kavimin egemen olduğu biliniyor. Beypazarı'n gideceğinizde de göreceksiniz ki buralar konaklarıyla meşhurdur.
 Beypazarı'na gittiğinizde konakların iç yapısını neden evlerin en üst katında bir bölüm ayırdıklarını, ve evlerin burada bitişik olmasının ne anlama geldiğini keyifli sohbetlerle öğreneceksiniz. Beypazarı'nda birçok el sanatlarına şahit olacaksınız. Dokumacılık, bindallı, dövme bakırcılık bunlardan sadece birkaçıdır. Bu arada  Beypazarı'nda yöresel lezzet çok. Misafirperverliğiyle ünlü insanları sizlere sarmalardan dolmalara, 70 katlı baklavaları, havuç suları, havuç lokumları, havuç reçeli, ünlü Beypazarı maden suyunu ikram etmekten çekinmeyecektir.


Tavsiyem havuç lokumu almadan buradan gitmemeniz. Unutmadan Beypazarı'na gelip de İnözü vadisi'ne uğramadan geçmemeli insan. İnözü Vadisinde ister sakinliğinde dinlenin, isterseniz çayın kenarında pikniğinizi yapın. Derme çatma kamelyalar ,işinizi fazlasıyla görmektedir ve işin güzelliği gerçekten burada. Hediyelik eşyalarınızı aldınız  Beypazarı'nı gezip dolaştınız , en güzel yerde pikniğinizi de yaptınız artık veda vakti. Beypazarı'ndan çıkarken görevlilerin sizlere maden suyu ikram ettiğini göreceksiniz . Afiyet olsun.

Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı