Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Etimesgut -Ankara

Etimesgut;  Eryaman , Elvankent, Bağlıca. Emirler, Güzelkent gibi geniş semtleri kaplayan Ankara'nın ilçesidir. Etimesgut'ta oturanların en büyük problemleri merkeze uzaklıktır.  Hava Lojmanları ,Elvankent ve Bağlıca çevrelerini temel alırsak metro hizmeti yoktur. Bağlıca tarafı yeni gelişmekte bir yer olup sosyal yapılandırmasının tamamlanması için daha zaman var gözükmektedir. 

Eryamanı ise kısmi olarak daha şanslı görüyoruz bu sene açılan metro hizmeti sayesinde vatandaşlar bir nebze rahatladılar . Ama mesafe çok ve bunun üzerine bir de aktarma eklendi. Bu iyi mi oldu kötü mü oldu ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Banliyö trenlerinin Etimesgut için ayrı bir önemi vardır. 2-2.5  sene alt yapı çalışmaları sebebiyle banliyö tren seferlerinin durdurulması birçok kişiyi mağdur etmiştir. Daha iyi bir hizmet için yapacak bir şey yoktu evet. Peki daha iyi hizmet sağlandı mı diye düşünürsek trenin iç kısımlarında oturma yerleri, klima gayet güzel durumda. Durak seslendirmeleri faydalı olmaktadır .Buna karşın bilet kontrollerinin kişilerin tekeline verilmiş olması bu zamanda teknolojinin çok gerisinde gözükmektedir. Metro-ankaray sisteminde olduğu gibi elektro manyetik kartların banliyö trenlerinde halen daha kullanılmamasında  ısrar edilmesi sebepleri nedendir bilmem.  Çoğu kişinin bilet almadan bindiği ve kaçamak hareketlerle trende oradan oraya geçmekte olduğu dikkatlerden kaçmamaktadır. Etimesgut park, bahçe dinlenme alanı yönünden orta düzeyde bir ilçedir. 

Eryaman'da Göksu Parkı tercih edilen parklardandır. Eskiden bataklık diye bilinen Göksu Parkı çevresinde bugün ev fiyatları oldukça yüksektir. Özellikle gölü gören evler deniz manzaralı ev misali fiyatlara satılmakta ya da kiraya verilmektedir. Etimesgut her geçen gün daha gelişen bir ilçedir. Otobüs sıkıntısı pek yaşanmamaktadır. Konser alanları, kongre merkezleri, Sosyal alanlarından havuzu bulunmaktadır.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı