Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Eymir Gölü - Ankara Tanıtım

"Sen gelme ulan ayı!" demek istediğim güzelim Ankara gölü. Herkes bilmesin, herkes gelmesin. Bırakın da insanlar sadece doğası için gelsin. Piknik yapmayın, arabayla içeri girmeyin, sadece bisikletinle ya da yürümek için gel buraya. Göl kenarında biraz dinlen, bir şeyler iç, ağaçlara yaslan, apartmanlar - gökdelenler olmasın. Kendi halinde yalnız kal biraz. Burası böyle kalmadı işte.

Eymir'e girişten itibaren sanki Bolu'da Yedigöller havası ile gezersiniz. Göl, birkaç restaurant, ördekler, bisiklet kiralama yerleri, biraz sohbet, biraz müzik. Yukardaki niyetlerle gelmiyorsanız zaten bozmayın burayı. "Sen gelme ulan ayı!" Özel güvenliklere ihtiyaç yoktur burada çünkü gelen insan profili aşağı yukarı bellidir. Sevgilisiyle, üniversiteli arkadaşlarıyla, ailesiyle gelen insanlar. Belki de burayı en güzel yapan şey bunda gizli.

Kürşat Tüzmen gibi milletvekilleri de buralara gelip gezdiği yerler arasında. Deniz Baykal'ın koşu yaptığı yer. Spor ve kafa dinlemek için bu güzel yerin çevresi yaklaşık 12 km. İster bisikletinle gez ister yürüyüş yap.

Kayık kiralayıp gölün tadını çıkartabilirsiniz de. Fotoğraf çek, çizim yap, ördekleri-karabatakları besle. Yapacak o kadar çok şey var ki. Yapmaman gereken tek şey kirletme burayı. Sahip çık.



Bu güzelim yere ODTÜ'nün servisleri var ama özel aracınızla giriş kapısındaki otoparka bırakabilirsiniz. Gölü sürekli dolaşan ringler mevcut.

Güzel gezmeler hepinize. Ankara'nın gizli cennetine hoşgeldiniz!
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı