Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Karanfil Sokak-Yüksel Caddesi - Ankara


Karanfil Sokak

Sanki Kızılay'da bir yerden başka bir yere geçerken bir orta nokta ,birleştirici bir yol.
Upuzun bir sokak..

Kafe,kırtasiye,yeme içme, kitap evi ,takı,çanta,özellikle gece seyyar satıcılar ve satışa sunulanlar..

Bu sokakta bulamayacağınız  pek bir şey yok demek mümkün.Çeşitli etkinlikler düzenlen bu sokakta gece dolaşmak ayrı bir keyifli bence. Duran heykeller,gitarla şarkı söyleyen gençler bu parkın müdavimleri..

Karanfil Sokak'ta en sevdiğim şey
Dost Kitabevi..
Ankara'nın kitapseverlerini,öğrencilerini günde yüzlerce kişiyi bünyesinde ağırlamaktadır.
Dost Kitap aynı zamanda Ankaralı Gençlerin buluşma noktası olarak kullandığı alanlardan bir tanesi.
Kitapların yanı sıra Dost Kitabevi'nin tam karşısında(ki burası da Dost) kulaklık,çeşitli süs eşyaları,puzzle' lar alabileceğiniz geniş bir alan mevcut.Çoğu kimsenin burayı gözden kaçırdığını söylemek mümkün.



Karanfil Sokakta okulun açık olduğu dönemlerde liselilerin okuldan kaçıp veya okul sonrasında  buraya alışveriş yapmaya geldiklerini söyleyebiliriz. Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki Freak t shirt leri ilgi alanınıza giriyorsa Karanfil Sokak'ta uygun fiyata bulabilirsiniz.Çok çeşitli dükkanlar var ama en çok yer kaplayanları heralde çantacılar ve takı satan yerlerdir.Limon Bazaar en bilinenleridir.


Karanfil Sokağı anlatırken buradan çok geçildiği için anlatmadan geçemeyeceğim.. Yüksel caddesi..

Ankara'nın en hareketli caddesidir diyebiliriz. Eylemler, Greenpeace tanıtımı, farkındalığı için uğraşan üniversite öğrencileri, bilhassa seçim zamanı kendini ortaya koyan adaylar ve çevresine toplanan ufak kalabalıkları burada görmeniz mümkün.Ankara'nın yine birçok yerinde olduğu gibi burada da heykeller mevcut.(oturan heykeller)
Yüksel caddesi ve Karanfil Sokak gün içinde her çeşit insanıyla, kalabalığıyla Ankaralıların çok sevdiği bir yer.Şehir dışından gelenlerin ise merak noktası burası.
Yeniden görüşmek dileğiyle..
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı