Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Rumeli Hisarı -İstanbul

 Burası Boğaz'ın en dar noktasında ,Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden önce Boğaz'ın kuzey tarafından gelebilecek saldırıları engellemek için yaptırılmıştır.İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunmaktadır.
Rumeli Hisarı 30 dönümlük bir alanı kapsamaktadır.90 günde tamamlananen büyük kale burçlarına sahiptir.
Boğazkesen Hisarı olarak bilinir.
1509 İstanbul Depreminde büyük hasar görmüş sonrasında hemen onarılmıştır.1746 yılında yangın çıkmış ahşap kısmı yıkılmıştır.3.Selim döneminde hisar tekrar onarılmıştır.

 Surlarda adı geçen Zağnos Paşa aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in kayınpederidir.Park yeri bulursanız ve kendinize güvenip surlara tırmanırım diyorsanız 1453 lü yıllara dönüp bu anları yaşayabilirsiniz. Buradaki kafeler şahane kitabınızı,gazetenizi alıp bir kafeye oturun ve çayı da yanınıza alın..İstanbul da Boğaz havasını içinize çekebileceğiniz harika bir yer burası..
Ayrıca merdivenlerden suralara çıkıp manzarayı seyretmenizi özellikle tavsiye ediyorum.Yalnız burada birçok düşme tehlikesinin atlatıldığında söylemeden edemeyeceğim.
Bahar aylarında açan erguvanlar Hisar'ın görüntüsüne ayrı bir güzellik katmaktadır.Sabah kahvaltısı için de ayrıca ekstra bir güzelliği olan Rumeli Hisarı yıl içinde bir çok şenliğe,etkinliğe,konsere imza atmaktadır.Buraya gelirken fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın.
Her yıl yapılan İstanbul festivallerinde Hisar içi açık hava tiyatrosu olarak kullanılmaktadır.
Burası Anadolu Yakası'ndaki Anadolu Hisarının tam karşısına inşa edilmiştir.
Anadolu Hisarı ile Rumeli Hisarı kader ortağıdır.
Bu tarihi güzelliği herkesin yakından görmesi dileğiyle..
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı