Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MaYRıT. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Edirne Hakkında Genel Bilgi

Edirne, Yunanistan ve Bulgaristan arasında kalan sınır şehrimizdir. Tunca, Meriç ve Arda nehirleri bu ilimiz sınırlarından geçiyor.Ova üzerinde bulunduğundan düzlükte yer alıyor. Ulaşım açısından İstanbul'a ve Avrupa'ya yakınlığı buranın Osmanlılar tarafından başkent yapılmasında önemli rol oynamıştır. Fatih Sultan Mehmet burada eğitim almış ve mimari açıdan da oldukça değerli yapıla mevcuttur.  Selimiye CamiiÜç Şerefeli Cami ve Eski Cami , Dar-ül Hadis CamiiII. Beyazıt Külliyesi, Sveti Konstantin-Elena Bulgar Kilisesi,  Edirne Büyük Sinagogu, Selimiye ArastasıBedesten ve Alipaşa adlı üç kapalıçarşısı bulunuyor. Daha saymakla bitmeyecek eserler var ancak başlıcaları bunlardır.




Şehir içinde Eskişehirdeki gibi dökme heykeller mevcut. Ara sokaklar hep bu heykellere çıkıyor. Şehrin altyapısı her yağmurda patlak verse de yürümek, gezmek ve bir yerden başka bir yere ulaşım için yürümek yeterlidir.






Edirne'nin nesi meşhurdur? Her ilin bir şeylerle ön plana çıktığını düşünürsek burada akla ilk gelen şey ciğer. Tavada kızartarak yapılıp yanında kurutulmuş biber ve acı sos ikram ediliyor. Reklam olmasın diye mekan söylemeyeceğim ama aşağı yukarı aynı lezzette sayılır mekanlarda yedikleriniz. Acıbadem, köfte, peynir tatlısı, badem ezmesi ve Edirne Peyniri almadan gitmeyin. Saraçlar Caddesinde gezerken zaten hepsini satan dükkanları görebilirsiniz.



Denize olan yakınlığı ve yeşilliği arayanlar için oldukça cazip yerlerde mevcut. Enez ve Keşan'da Ege Denizinin mavi sularına ulaşabilirken, Karaağaç'ta ağaçlıklar içerisinde piknik, Meriç kenarındaki lokantalarda mükemmel bir kahvaltı yapmak mümkün. 


Alışverişe gelecek olursak 2 tane avm mevcut(Margi ve Kipa). Erasta'da yapım aşamasında. Şehir küçük olunca buralar yetiyor gibi gözükse de nüfüsün artması ve öğrenci potansiyelinin çok olması ihtiyaç doğuruyor. Her şeyi bulabileceğiniz bu şehirde biraz daha fazlası göz çıkarmaz. 2 tane büyük sineması (cinemarine) ve çeşitli markaları bulacağınız şehir çarşısı sizlere yetecektir. 


Şehri başka yazılarımda ayrıntılı olarak anlatacağım. Şimdilik bu yazıyla yetinin. Sonraki yazılarımda görüşmek dileğiyle.
Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder

Online Ziyaretçi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı